In april 2020 zou de 20e Erfgoeddag plaatsvinden met als thema ‘De nacht’. Heemkring De Klonkviool had hiervoor een interessant programma uitgewerkt. Zo werd de activiteit voorzien van een brochure met als titel ‘En toen werd het licht’. Verder was er een tentoonstelling met als blikvanger een unieke collectie mijnlampen en ten slotte was er een avondsessie gepland in de tuin van de pastorie met sfeerverlichting en boeiende vertellingen.

Helaas steekt corona er dit jaar weer een stokje voor. Wel kon je de brochure kunnen aankopen die vorig jaar werd gemaakt. Hierin staat een beknopte historiek van de verschillende lichtbronnen en de invoer van elektriciteit in onze gemeente. Verder worden gebruiken gerelateerd aan licht beschreven, met o.a. het Sint-Maartensvuur én wordt de lezer meegevoerd in plaatselijke mysterieuze verhalen over dwaallichtjes, moeraslichtjes, vuurmannen, weerwolven en de putheks.

Waar?

De brochure (80 blz.) zal te verkrijgen zijn tijdens het weekend van Erfgoeddag op 24 en 25 april tijdens de activiteit ‘Op wandel met kunstenaar Jos Tysmans’. De Heemkring zal de brochure verkopen op de parking van het NAC.

Meer info

Prijs: 5 euro

Contact

Geschied- en Heemkundige Kring De Klonkviool
heemkring@houthalen-helchteren.be
www.heemkring-houthalen.be
Vic Lijnen: 0495 40 25 69

De mooiste foto's met #erfgoeddagmijnstreek